Живко Коцев обеща МВР до дни да залови убиеца от Цалапица

OFFNews 20 октомври 2023 в 10:03 1356 0

протест

Снимка БГНЕС

Протестите след убийството на Димитър Малинов не стихват.

Правим всичко възможно да открием убиеца на Димитър Малинов от Цалапица и се надявам съвсем скоро да го заловим. В близките дни, седмици ще имаме положителен резултат - това обещание даде главният секретар на МВР Живко Коцев пред бТВ.

"Разбирам болката и страданието на близките. Срещал съм се с тях и съм поел ангажимент, че ще се проведе обективно и всестранно разследване. Непосредствено след деянието оценихме, че има редица пропуски в полицейските действия и разследването и възложихме със заповед на министъра дисциплинарни проверки – как са действали колегите от районното в Стамболийски и ОДМВР-Пловдив", допълни Коцев.

Преди дни бяха уволнени бившият директор на ОДМВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов и началникът на районното управление в Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев. Временно отстранен от длъжност е и инспектор Дамян Капов.

24-годишния Димитър Малинов от Цалапица изчезна на 20 юли. Седмица по-късно бе съобщено, че е бил убит и тялото му е намерено заровено под строителни отпадъци край селото. Установен като извършител е Рангел Бизюрев от Цалапица.

Във връзка с престъплението бяха задържани двама близнаци от Цалапица. Борислав и Валентин Динкови са в ареста с обвинение за помагачество на Бизюрев.

Близките на Димитър настояват за нов следствен експеримент. По думите на майката Атанаска Бакалова има свидетел, който бяга към мястото, където е бил синът ѝ.

Роднините на Димитър настояват още мярката на двамата близнаци да бъде променена, а соченият за извършител Рангел Бизюрев да бъде открит, както и да бъде повдигнато обвинение на шефа на районното в Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови