Жена загуби пръстите на едната си ръка след жесток побой от съпруга си

OFFNews 04 май 2023 в 15:54 10918 0

Снимка pixabay

41-годишен мъж от Казанлък е осъден на 7 години затвор, след като заради побой над съпругата му тя е изгубила всички пръсти на дясната си ръка, съобщиха от Районната прокуратура в Стара Загора. 

От обвинението обясняват, че от неустановена дата през август 2022 г. до 5 септември в Казанлък държал съпругата си заключена, като деянието е извършено в условията на домашно насилие.

М.С. живеел на съпружески начала с пострадалата жена, като имат четири деца. Той извършвал системно насилие спрямо жена си. Поради тази причина са му налагани от съда ограничителни мерки по Закона за защита от домашно насилие.

На неустановена дата през август 2022 г. М.С. нанесъл побой на жената с дървената дръжка на лопатата, като я удрял многократно по главата, по ръцете и по цялото тяло. Пострадалата пазила главата си от множеството удари с двете си ръце, като така получила тежка травма на дясната ръка - от ударите бил откъснат средният ѝ пръст.

М.С се уплашил да не бъде осъден, ако някой види последиците от тежкия побой и решил да я заключи в апартамента им. Освен това я заплашвал, че ще я пребие още по-лошо, ако излезе или се свърже с близките си.

На 5 септември бащата на пострадалата съобщил на тел.112, че не е виждал дъщеря си повече от месец и има съмнения, че М.С. я държал заключена.

Отишлите на място полицаи установили, че жилището е затворено, но от него се чувало шум. С помощта на пожарникари разбили вратата и открили пострадалата и едно от децата ѝ. Жената била в тежко състояние с множество травми.

Настанена е болница, където били ампутирани всички пръсти на дясната ѝ ръка заради развита гангрена.

М.С. се признал за виновен.

Съдът му е наложил 9 години затвор при първоначален строг режим за домашното насилие и побоя и 10 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим за загубата на пръстите. 

Било определено едно общо наказание - 10 години и 6 месеца при първоначален строг режим. Така определеното наказание било намалено с една трета и М.С. ще лежи 7 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови