Жена твърди, че два пъти е нападната от бездомни кучета в София. ''Екоравновесие'': Кастрираме ги и ги връщаме

OFFNews 21 септември 2023 в 09:17 1880 1

куче

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Куче

Жена е нападната от агресивни бездомни кучета в столичния квартал "Надежда" - до жп гара София-Север, предаде бТВ. 

Пострадалата Красимира Йорданова обясни, че случаите всъщност са два. 

"На 25 и на 31 август, прибирайки се от жп гара София-Север бях нападната от глутница кучета. Благодарение на един господин, който в този момент слизаше от един автомобил, не се стигна до фатален инцидент. Многократно, когато съм минавала от тук, се е стигало до такива неща", обясни потърпевшата.

Йорданова подчерта, че е получила силна уплаха след инцидентите. 

Жената е подала сигнал до общинското предприятие "Екоравновесие". От там казали, че са заловени кучета, които са "гледани от хора".

"След това отговорът бе, че е хванато едно куче, а реално животните са две – черно и кафяво. Никой не се е свързал с мен след това", добави Йорданова.

Директорът на "Екоравновесие" д-р Милена Павлова от своя страна обясни, че предприятието работи по националната програма "Кастрирай и върни". 

"Всички кучета, които са маркирани на улицата са преминали през кастрация, ваксинация и обезпаразитяване", каза директорът. 

По думите на Павлова сигнал наистина е подаден и е направена проверка на 31 август, като кучетата не са открити. Вчера отново е направена проверка и е хванато едно от кучетата.

"Приютът за бездомни животни няма капацитета да прибира всички кучета", категорична е Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

1

Mateevk

21.09 2023 в 10:55

Позната картина. След като бях нападнат на 2 пъти и съм бил свидетел на агресивно поведение и спрямо други минувачи, няколко години се борих да махнат три улични кучета, хранени от съседка, но обясненията бяха абсолютно същите - нямаме капацитет, не открихме кучетата, има подписка на живущите наоколо в защита на кучетата и други подобни оправдания. Накрая прибраха едното куче, а другите две се споминаха от болести. А аз съм скаран със съседката, която дори не може да схване защо.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки