Жена се удави, дете изчезна в морето край Слънчев бряг

OFFNews 13 юли 2017 в 07:59 11582 1

Жена се удави, а 11-годишно дете изчезна във водите на Черно море край Слънчев бряг и до момента не е открито, съобщи Областната дирекция на МВР в Бургас.

Инцидентът е станал снощи, между шести и седми спасителен пост, срещу бистро "Кораба". Съобщението за него е подадено в Районно управление - Несебър в 20.13 ч.

Жената е чешка туристка с инициали О.Б., отседнала в хотелски комплекс в курорта. Тя е на 61 г.

Виждайки, че се дави, 38-годишен мъж се хвърлил във водите, за да помогне. 38-годишният И. М. от Габрово успял да извади жената, но тя починала.

Пред полицията И. М. казал, че е забелязал и дете, което потънало и повече не успяло да излезе на повърхността. Служители на "Морска администрация" и "Пожарна безопасност и защита на населението" започнали издирване, но не открили тялото на детето.

Изчезналото момиченце е 11-годишно от виетнамски произход, постоянно пребиваващо в Чехия, отседнало заедно с О.Б. и 13 годишната си сестричка в Слънчев бряг.

Двете деца влезли в морето с О.Б., но 11 годишното момиченце започнало да се дави. Викайки за помощ, жената првлякла вниманието на И.М., който успял да извади от водата единствено нея. 

Издирването продължава. Тялото на починалата е откарано за аутопсия в "Съдебна медицина" към многопрофилната болница в Бургас.

Образувано е досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови