Застреляният в Банишора бил основен свидетел на убийството на Фатик

Юлиан Христов 05 декември 2014 в 12:22 15657 2

Убитият снощи в столичния квартал "Банишора" Хрисим Хрисимов е един от основните свидетели по разследването за убийството Филип Найденов-Фатик през 2003 година, научи OFFNews. 

Хрисимов тогава е основен свидетел на прокуратурата, като по снимки той разпознава шестима от обвинените за покушението. Адвокатите на обвиняемите обаче оспорват показанията му, като твърдят, че Хрисимов също би трябвало да бъде обвиняем, защото бил извършител на множество престъпления. 

За убийството беше набеден Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския. По време на разследването на убийството полицията стигнала до Хрисимов, който се оказал наемател на вила в Банкя. Там разследващите открили джип "Мерцедес", в който имало автомат "Калашников".

Хрисимов е бил свидетел и по други ключови дела, като например това за разстрела през 2003 г. на шефа ресторант "Пчела" Николай Иванов. 

Името му е и сред свидетелите срещу групата за убийства "Килърите 4". 

Справка в Търговския регистър показва, че Хрисим Хрисимов има участие в две фирми. Той е председател на Сдружение "Клуб по конен спрот - Тангра", Сдружение клуб на шафнерите в България. Последното е регистрирано в ж.к. "Банишора" бл. 41 А, където е регистрирана кафе-сладкарница. Именно там е разстрелян снощи Хрисимов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови