Заспиване на волана е най-вероятната причина за жестоката катастрофа с петима загинали

OFFNews 09 юли 2023 в 19:52 2158 0

линейка

Снимка Архив

Жестока катастрофа.

Заспиване на волана е най-вероятната причина за жестока катастрофа, която отне живота на петима души край Видин по пътя към Дунав мост 2 след удар на микробус в тежкотоварен камион. Двама са ранени.

Това е една от версиите, по които се работи, тъй като на мястото на инцидента няма следи от спирачен път.

Предстоят разпити на свидетели, за да се установи причината за катастрофата.

Бусът с пътници към Германия се е блъснал в товарен автомобил, спрял за изчакване на реда си за преминаване през граничния пункт с Румъния. Катастрофата е станала на място, където заради трафика към моста обикновено има колона от тирове. Микробусът, както и товарният автомобил, в който се е ударил, са с българска регистрация.

Сигналът за инцидента е подаден към 21:30 ч. снощи. Към мястото веднага са изпратени екипи на Бърза помощ, които само са потвърдили смъртта на четирима - две жени и двама мъже, сред които и шофьорът - 40-годишен мъж от благоевградското село Баня. Трима души са откарани в болница. Единият от тях - 18-годишен, малко след това е починал. 28-годишен младеж е в реанимацията на видинската болница. 54-годишна жена е настанена в отделението по хирургия. Няма опасност за живота ѝ.

Шофьорът на тежкотоварния автомобил е изчаквал реда си за преминаване на около четири километра преди самия граничен пункт по Дунав мост 2. При удара е блъснал главата си в стъклото. За него също е изпратена линейка. Оказана му е помощ на място, но не е имал сериозни наранявания и не е пожелал да бъде откаран в болница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика