Засилени проверки по пътищата за Великден, полицаи около храмовете

OFFNews 20 април 2022 в 14:15 1087 0

Засилени проверки ще има по пътищата в цялата страната заради почивните дни около Великден. Полицейско присъствие ще има и около храмовете, съобщават от Министерството на вътрешните работи. 

В Главна дирекция "Национална полиция" е създадена организация заради очаквания засилен трафик по границата.

С по-голяма интензивност се очаква да е движението към българо-турската граница. Предполага се и засилен трафик през останалите ни граници с Гърция, Сърбия, Северна Македония и Румъния. 

През почивните дни ще се проведе специализирана полицейска операция за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Ще има и засилен контрол на скоростните режими.

Засилено ще е полицейското присъствие около храмовете или местата, на които ще има масово събиране на хора. Ще се следи за недопускане на хора със съмнително поведение, изоставени вещи. Създадена е организация и за времето на почивните дни ще се проведе специализирана полицейска операция за противодействие на домовите и джепчийските кражби.

В навечерието на великденските празници са извършени 1512 инспекциите на църкви и манастири, съобщи комисар Георги Толин, началник отдел „Държавен контрол" в ГДПБЗН.

Акцент в проверките е била организацията за пожарна безопасност, осигуряване на условия за евакуация, обезопасеността на местата за палене на свещи и др.

Комисар Толин обясни, че в рамките на предприетите превантивни дейности е предвидено допълнително дежурство на пожарни екипи и на служители, които ще следят за спазването на правилата и нормите за пожарна безопасност в храмовете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!