Заради войната ГДБОП дебне за фалшиви новини и деструктивни протести

OFFNews 28 март 2022 в 12:18 2839 2

От началото на събитията в Украйна се наблюдава активизиране на дезинформацията със засилена пропаганда в социалните мрежи и тиражиране на фалшиви новини.

Това се казва в писмен отговор на вътрешния министър Бойко Рашков на въпрос от депутата Димитър Ташев от "Продължаваме промяната" за мерките срещу разпространение на фалшивите новини в България.

Министърът посочва, че с цел ефективно противодействия на киберпрестъпността, в т.ч. нелегално съдържание в интернет, ГДБОП извършва специален ежедневен онлайн мониторинг за разпространение на фалшиви новини, целящи дезинформация и всяване на паника, както и на публикации в социалните мрежи, съдържащи призиви и подбуди за нарушаване на обществения ред и подстрекаване към деструктивни и протестни действия, целящи дестабилизация в по-широк план.

Рашков допълва, че към момента в ГДБОП няма данни за служители на МВР, които използват социалните мрежи като публична трибуна, чрез която да разпространяват политически пристрастия и призиви, както и фалшиви новини по различни теми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

2

GB

28.03 2022 в 13:44

А профилите във ФБ на к. копейкин, е. гунчева проверяват ли ги?

Те и техни последователи подтикват към омраза и канят русия да ни "освободи", да ни прати ракети и т.н., както прави в Украйна!

Рашков?

2051

1

Propaganda

28.03 2022 в 12:40

Рашков изобщо да не ги бави путинофилите и причия проруска измет. Вече дори не са жалки, а опасни.

В името на демокрацията и европейското бъдеще на БГ...директно да ги тика в каторгата. На тия само паспортите са им български.
 
X

Да помогнем на украинските деца!