Започват масови проверки на товарни автомобили и автобуси

OFFnews Последна промяна на 15 октомври 2018 в 13:44 1311 1

Започват масови проверки на товарни автомобили и автобуси

От днес до 21 октомври започват масови проверки на товарни автомобили и автобуси на територията на целия ЕС, съобщиха от МВР.

Проверката цели да установи нарушения на шофьори на автобуси и камиони. Ще се проверява използват ли се предпазни колани, редовни ли са документите им, както и на товара, който превозват, съобщава БНТ.

Ще се следи и спазва ли се времето за почивка и претоварени ли са камионите. При предишната подобна операция - има установени 67 нарушения за неизползване на колани в автобуси и 250 нарушения за неизползване на колани в товарни автомобили.

Най-големият проблем на всички водачи и участници в движението е несериозното отношение към спазването на правилата. Ще си позволя да отправя един призив и да помоля абсолютно всички водачи по отношение на предпазните колани да запомнят, че всъщност предпазният колан се поставя преди да започнете да управлявате моторното превозно средство, а не след като вече сте се включили в движението и сте участник. Това само по себе си води до разконцентриране и до липса на пълен контрол върху управляваното превозно средство, коментира Илия Георгиев от Пътна полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови