Запалиха колата на учител, спасил дете при катастрофа

OFFNews 14 юни 2021 в 10:02 4285 0

Автомобилът на учител от Разлог, който спаси 4-годишно дете при катастрофа, е бил запален, съобщава "Нова" тв.

Потърпевшият е Николай Фарфаров, който помогна на блъснатото дете преди две седмици.

Колата му е била опожарена пред дома му в събота.

"Нямам обяснение. Реално не знам какво се случи, не знам кой е този доброжелател, така да се каже - разказва учителят по физическо. - В събота сутринта, към 4 без 15, баща ми чул пукане на прозорци. Показал се на прозореца. Видял, че автомобилът ми гори, извика ме веднага. Слязохме с него и с майка ми, и с жена ми. Опитахме се да потушим пожара, обаче вече беше късно. Използвахме на близката бензиностанция пожарогасителите, но, за съжаление, и те не успяха да ни помогнат. (....) Категорично говорим за умишлен палеж. Това беше установено от органите на реда. Полицията огледа хубаво колата, установихме, че палежът е умишлен."

На въпрос има ли врагове той отговаря: "Всеки човек има някакви врагове в живота си, явно и аз имам такива, както и се вижда от случката". Попитан може ли да е "грешна мишена", отговаря: "Едва ли, мисля, че това е нещо като послание. Не знам от кой, но мисля, че е като послание. Едва ли тук точно, моята кола беше единствената паркирана тук, на 20, 30 метра от мен нямаше коли". Версията, че е възможно "посланието" да е свързано с работата му като учител той коментира така: "Не знам кой би искал да заплашва учител. Аз мисля, че съм добър човек, опитвам се да помагам с каквото мога на приятели, на деца, на колеги, но не изключвам такава възможност. Може на някой да му преча".

Съмнява се, че палежът може да е свързан със спасяването на детето, което си глътнало езика, след като било блъснато от кола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови