Замесиха ЕНЕРГО-ПРО в схема за телефонна измама

OFFNews 11 март 2021 в 15:50 2019 0

Телефонни измамници се представят за служители на ЕНЕРГО-ПРО във Велико Търново, като искат пари от клиентите на компанията, съобщават от дружеството. 

Мошениците звънят от скрит номер, представят се за служители на компанията и лъжат хората, че има скъсана пломба или засечена кражба на ток. Те предупреждават, че ще изпратят екип, като съответно искат пари от клиентите.

Друга схема е под предлог, че има промяна в датата на отчет, служител на компанията ще посети имота и е необходимо той да бъде оставен отключен.

От ЕНЕРГО-ПРО са категорични, че няма практика да се обаждат на своите клиенти по телефона за извършване на услуга, освен в случаите, в които те имат подадено в компанията писмено заявление за услуга по ценоразпис. В тези случаи номерът от служител на компанията никога не е скрит и обикновено обаждането е от националния телефон на електроразпределителното дружество 0700 16161.

Заплащането на заявените услуги е възможно единствено в Центровете за обслужване на клиенти на ЕНЕРГО-ПРО и компанията никога не изисква оставянето на отключени имоти по време на регулярния отчет от служителите.

Графикът за отчитане на ЕРП Север е публикуван на адрес https://erpsever.bg/bg/e-uslugi/grafik-za-otchitane/grafik-za-otchitane-na-bitovi-klienti и изпълнението му не предполага телефонни обаждания на клиентите за осигуряване на достъп.

"Съветваме нашите клиенти, ако получат предложение да заплатят сметката си или услуга на място, както и във всички случаи на съмнение за злоупотреба с името на компанията, незабавно да сигнализират на денонощния телефон 0700 161 61 или да се обърнат към органите на реда", допълват от дружеството.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)