Заловиха трима с хероин и кокаин на Калотина

OFFNews 19 април 2023 в 12:44 1295 0

Наркотици

Снимка Прокуратура

Трима са обвиняеми за трафик на дрога

Опит за незаконен трафик на наркотични вещества през границата от България за Сърбия разследва Окръжна прокуратура – София. 

На 16 април на МП Калотина митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница София са селектирали за щателна проверка два товарни автомобила, пътуващи от Турция за Босна и Херцеговина. При извършено сканиране с рентген на първия камион инспекторите са установили в кабината на водача чанта със съмнителна плътност. Последвала е физическата проверка, по време на която в нея са били открити пет пакета, опаковани с тиксо и съдържащи прахообразно вещество. То е реагирало положително на хероин при направен полеви наркотест. Общото количество е 4,834 кг. 

В другия камион е бил открит пакет с кокаин с тегло 1,194 кг.

В качеството на обвиняеми по образуваните досъдебни производства са привлечени три лица – гражданите на Босна и Херцеговина М.Ш. (на 40 години), А.А. (на 47 години) и М.Р. (на 43 години).

С постановление на прокурор извършителите на престъпленията са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите лица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!