Заловиха бежанци от Либия в къща в Септември

Диана Варникова 11 юли 2022 в 14:53 685 0

Полиция

Снимка Архив

Полицията залови бежанци от Либия в Септември

Девет млади мъже от Либия, без документи за самоличност, са били открити в къща на 47-годишен жител на град Септември.

Нелегалните мигранти били на възраст от 18 до 25 години, съобщи говорителят на пазарджишката Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Той уточни, че в събота следобед екипи на полицейското управление в Септември извършили проверка в къщата на 47-годишен мъж от същия град.

Органите на реда установили, че в жилището пребивават 9 мъже на възраст между 18 и 25 години, всичките без документи за самоличност. С тях започнали работа служители от група „Миграция“ при ОДМВР-Пазарджик. В хода на комуникацията с чужденците се установило, че са граждани на Либия. Те са транспортирани и настанени в Дом за временно настаняване на чужденци към Дирекция „Миграция“.

Стопанинът на дома, който ги е приютил, е задържан за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано досъдебно производство. Проверява се версията как деветимата бежанци от Либия са стигнали до железничарското градче и дали техният временен хазяин не е част от организиран канал за прехвърляне на мигранти. Групата най-вероятно е чакала да бъде транспортирана през нощта до София и оттам към Западна Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!