Задържаният за убийството в Кладница остава в ареста

Юлиан Христов 19 октомври 2012 в 16:35 1777 0

Съд. Снимка: БГНЕС, архив
Съд. Снимка: БГНЕС, архив

Кирил Симеонов, който беше задържан за убийството на финландеца Яри Салминен, остава постоянно в ареста. Това реши днес Софийски градски съд.

Тялото на мъжа беше открито миналата седмица при потушаване на пожар на незаконно сметище край село Кладница. След направен оглед по него бяха открити прободни рани.

Основанията, на които магистратите оставиха в ареста Симеонов, са, че има достатъчно доказателства, уличаващи го в извършването на убийството. Към наличните доказателства, събрани при разследването, има протокл от следствен експертимент.

При него Симеонов е завел разследващите до мястото, където е имал намерение да зарови трупа. Към това е приложена и снимка, на която се вижда как Симеонов сочи мястото в гората, където трябвало да бъде изкопана дупката.

Обвиняемият е бил разпитан два пъти в качеството му като свидетел и е имал възможността да не отговаря на въпроси, които биха го уличили в дадено престъпление. Въпреки това той е отговорил на всички питания, които са насочили разследващите към него.

Съдът счете също така, че има опасност заподозреният да извърши друго престъпление или да се укрие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови