Задържан е разследващият журналист Димитър Стоянов (видео, обновена)

OFFNews 23 април 2024 в 08:33 22999 6

Димитър Стоянов

Снимка Facebook/Димитър Стоянов

Димитър Стоянов

Журналистът Димитър Стоянов е задържан за 24 часа.

Около 15 ч. в понеделник непознат мъж напада Стоянов, като след случилото се журналистът отива в „Пирогов“, разказа колегата на Стоянов Атанас Чобанов. След нападението мъжът се затичва към журналиста и съпругата му, а Стоянов вади законно притежаваното си оръжие.

На видеозапис, разпространен от МВР, се вижда само как непознатият се затичва към журналиста, а Стоянов вади оръжие. 

Оказва се, че нападателят е служител на НАП. Той подава сигнал в полицията, а Стоянов е задържан. Направен е обиск и в дома му.

От вътрешното министерство уточняват, че журналистът е задържан и за хулиганство, без да дават подробности за случилото се. Разследващият сайт BIRD публикува заповедта за ареста му. 

Главният редактор на сайта за разследваща журналистика Bird.bg Атанас Чобанов призова МВР да публикува целия запис. 

"Дори и когато си пазаруваш кротко, винаги се намира някой тъпак, който да те нападне, защото пазаруваш от магазин, който той не харесва. Ако не се уплашиш, ще избяга и после ще те нападне в гръб, ще те издере като гневна жена и ще обясни как ще те убие. А ти дори нямаш идея от къде ти е дошло. Още се чудя провокация ли е, или идиот", написа във Фейсбук Димитър Стоянов преди част преди ареста.

На публикуваната снимка се виждат рани по главата му. 

Тази сутрин журналистът Атанас Чобанов написа във Фейсбук, че дома на Стоянов е бил обискиран. 

"Какво се случи вчера с колегата ми Димитър Стоянов. Някакъв непознат пиян тип го напада вербално и физически вчера, докато пазарува с жена си. Напада го в гръб. Митко има законно оръжие и по време на свадата го е извадил, за респект. Това става към 15 ч. След това Митко отива в предаването "Алтернативата". Оттам отива в "Пирогов", защото нападателят го е ранил по главата. Междувременно нападателят подава жалба. В полицията се представил за данъчен. Полицаите арестуват Митко в "Пирогов". Вземат му оръжието и телефона. Посред нощ обискират и дома му, но успяхме да спасим компютъра", обяснява Чобанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

8

dolivo

23.04 2024 в 14:35

С тоя "данъчен" е свършена кариерата му.

Чобанов и Стоянов ще го разнищят, или поне се надявам искрено.

Също и дело частно за телесна повреда.

Гонене до дупка на човечетата гнусни.

345

7

Джендо Джедев

23.04 2024 в 13:19

Среброто,

Някъде пише, че разследващи журналисти не трябва да носят оръжие ли? И в случая не става въпрос нито за баба, нито за котка. А за нападател. Чаткаш ли? Да взема да ти го нарисувам?

1000

6

Арматурист

23.04 2024 в 12:39

Сглобката реабилитира гербавите крадци и те стават все по арогантни. Преди целувката на ПП, Христо Иванов и Атанасов с Тиквата и Шиши, герболяците бяха мирни и тихи. Пък и с идиотските промени в конституцията, ДБ и ПП им дадоха цялата служебна власт.

2550

5

alfakentavur

23.04 2024 в 11:32

Това, че един разследващ журналист носи пистолет, не значи, че всички носят. Дори не значи и че повечето носят. Значи, че поне един носи.
Също така не значи, че неразследващите журналисти не носят пистолети. Може повече от тях да носят отколкото от разследващите.

11024

2

Комита

23.04 2024 в 10:53

Обиск на дома посред нощ? В „Дневник“ гербаджийските тролове са се активизирали ведно с кремльовските. Опасявам се, че това не е поредната тъпотия с етикет МВР, а поръчка от двете свини. В зависимост от реакцията на обществото, може да е първа или последна от серия свинщини. Като гледам как реагират колегите на Димитър Стоянов, по-скоро ще е първа.

3700

1

опетков

23.04 2024 в 09:28

Много добре се вижда, че журналистът действа в условие на самоотбрана и не заплашва, а се защитава от агресивен, бягащ към него човек. Всеки нормален индивид би действал по същия начин. А защо не е задържан и агресорът, който се оплакал?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки