Задържаха варненец за създаване и разпространение на детско порно

OFFNews 05 април 2022 в 10:29 2477 0

54-годишен мъж - член на международна организирана престъпна група за създаване и разпространение на брутални сцени с насилие над деца от два месеца до 13 г., е задържан след специализирана полицейска операция на 1 април, съобщиха от МВР.

Тя е извършена от от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП и колегите им от сектор БОП във Варна под ръководството на Варненската районна прокуратура.

От дома на варненеца са иззети веществени доказателства за престъпната му дейност. На задържания с полицейска заповед за срок до 24 часа предстои да бъде повдигнато обвинение за притежание и разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани деца.

Според събраните до момента данни участниците в международната престъпна мрежа са използвали специална криптирана P2P комуникационна платформа, с помощта на която обменяли помежду си файловете с детска порнография. Целта на тази платформа била максимално да бъдат затруднени правоприлагащите органи при проследяване и установяване на участниците в престъпната група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови