Задържаха трима за взломна кражба в столицата

OFFNews 26 август 2023 в 14:01 2199 0

МВР

Снимка БГНЕС

МВР

Полицията в София задържа трима мъже, специализирани в престъпления срещу собствеността, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Действията са предприети непосредствено след извършена взломна кражба от апартамент в ж.к. „Левски“ .

Полицейска операция е проведена тази сутрин на територията на квартала от служители на секторите „Грабежи“ и „Кражби“.

Извършителите са опитали да се укрият, но са задържани – единият в жилището - обект на кражбата, другите двама – в апартамент на горния етаж.

При разследването е установено, че чрез проникване в жилище на горния етаж те са се спуснали с въже към апартамента - цел на кражбата.

Тримата мъже са пристигнали до обекта с автомобил, откраднат в началото на тази година от ж.к. „Студентски град“, на който поставили регистрационни табели, отнети от друго превозно средство.

Работата за документиране на цялостната престъпна дейност на тримата задържани продължава. Установява се съпричастността им и към други престъпления против собствеността на територията на столицата. Тримата са задържани за срок до 24 часа.

Предстои събраните материали да бъдат докладвани на прокуратурата.

На 18 август Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 33-годишен мъж за взломна кражба. В края на юли той влязъл в апартамент в ж.к. „Надежда“ и откраднал откраднал компютър, златни бижута и два скъпи часовника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!