Задържаха преподавател в Медицинския университет, шофирал с кокаин

OFFNews 20 юли 2022 в 09:41 2771 0

Тенчо Тенев

Снимка БГНЕС/Архив

Тенчо Тенев

Детски лекар в столична болница и преподавател в Медицинския университет е заловен да шофира след употреба на кокаин. Задържан е и предстои бързо производство.

Той е бил спрян във вторник на магистрала "Струма" на кръговото на Банкя и дал положителна проба за кокаин, обяви началникът на КАТ-София Тенчо Тенев пред Нова ТВ. От думите му стана ясно, че лекарят е спрян около 10:30 ч. сутринта, като обяснил, че се прибирал от провинцията. 

Тенев посочи, че данните от започналата акция срещу шофьорите, употребили наркотици и алкохол, са стряскащи. 

Шофьор на скутер с положителен тест за канабис е блъснал пешеходка в София. Случаят е от вторник преди обяд, добави директорът на КАТ-София. "На "Симеоновско шосе" 35-годишната жена е пресичала на зелено, когато е ударена. Има фрактура на носа. Прегледана е в болница.

"В сравнение с миналата година, когато бяха 120 души, сега има двойно повече заловени с наркотици", съобщи Тенев.

От началото на акцията до сега са заловени 44 души да управляват след наркотици и почти 40, които са отказали да бъдат тествани. Около 50 души са заловени да шофират след употреба на алкохол, а отказалите са около 20.

Само за последните 10 дни има 11 хил. клипа за превишена скорост и над 100 преписки, като на тези шофьорите ще бъдат отнети книжките. 

Акцията започна в цялата страна два дни след тежката катастрофа на столичния бул. „Черни връх“, в която загинаха две момичета – на 22 и 26 години.

Задържаният шофьор – 35-годишният бивш футболист Георги Семерджиев, се укри, а след като беше заловен, стана ясно, че е шофирал след употреба на метамфетамин. Семерджиев е и с 50 нарушения на пътя.

„Решихме да обявим война на всички рецидивисти зад волана, особено на тези, които шофират под въздействието на наркотични вещества, война на всички, които имат агресивно поведение по пътя“, каза премиерът Кирил Петков тогава.

Никой не трябва да е над закона в България, добави Петков. Министър-председателят заяви, че много от тези рецидивисти, които нарочно не спазват правилата, са част от тъмната страна на нашето общество и имат чувството за безнаказаност.

Във връзка с обявената акция министър Бойко Рашков обяви, че не е определено кога ще бъде нейният край:

„Тя ще продължи дотогава, докато преценим. Времето и резултатите от операцията ще ни подскажат кога да сложим край на тази специализирана операция.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови