Задържаха мъж, застрелял домашно куче в Твърдица

OFFNews 13 ноември 2023 в 10:30 1159 2

мвр

Снимка БГНЕС/Антония Георгиева

112

46-годишен мъж е задържан, след като е застрелял домашно куче в Твърдица, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Сливен. 

Сигналът е подаден около 18 часа на 10 ноември от 52-годишния собственик на животното. Той заявил, че едно от кучетата, които охраняват негов стопански обект в местността „Студената вода”, е застреляно.

Извършителят е от Твърдица, без криминални прояви. По първоначални данни мъжът обяснил, че застреляното животно се е нахвърлило върху негово куче.

Иззето е оръжието на мъжа - ловна пушка, която е законно притежавана. Образувано е досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

13.11 2023 в 16:29

Информацията е оскъдна, не се казва къде точно се случило, но по принцип стрелбата в населено място или около него е опасно нещо.

Аз лично има злощастен опит с нормативната уредба на домашните любимци, кучколюбителите са наистина опасна с техните прекомерни претенции са порода, независимо дали са професионално/парично мотивирани или не!

Покойният гл. прокурор Иван Татарчев, обявен негласно за един от най-големите "гепачи" на прехода също имаше кучколюбителска фондацийка...

И завършвам с това, че без да знам подробности за случилото се, все пак ми се струва прекалено арест за гръмнат дворен пес, та те когато са повече формират глутница и на практика са неуправляеми...

400

1

демотиватор

13.11 2023 в 14:35

Интересно как собственик на неголямо кротко куче, разхождащ го напр. в парка, би могъл да го защити (или себе си) "разрешено" от голямо агресивно куче.
Сещам се за спрей, от по-качествените. Може би някой ще добави свое мнение...
- - -
И да, кога има "нападение" в юридическия смисъл- чак когато "жертвата" е нахапана, или на даден етап преди това?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика