Задържаха двама мъже по време на мащабна спецакция в Кюстендил

Образувани са 6 досъдебни производства за открити наркотични вещества, 2 газови пистолета и акцизни стоки, разкрита e и извършена домова кражба

OFFNews 04 януари 2024 в 15:11 1375 0

Снимка Архив

Кюстендилските власти задържаха двама души в рамките на специализирана полицейска операция, съобщи началникът на сектор "Охранителна полиция" в Областната дирекция на МВР Даниел Мазнев.

Един от задържаните е установен като извършител на домова кражба на лични вещи, а другият – за притежание на 19 грама кокаин. Той е известен на полицията и с други с криминални прояви, уточни Мазнев, предаде БТА. 

Спецакцията е започнала днес в 8:00 сутринта и цели противодействие на битовата, конвенционалната и икономическата престъпност, разкриване на престъпления, свързани с притежанието на наркотични вещества, акцизни стоки, оръжие и боеприпаси.

Правят се проверки и за нарушение на Закона за движение по пътищата. Действията се извършват съвместно с дирекция "Жандармерия", Националната агенция за приходите, Регионалната дирекция по горите и Агенцията по безопасност на храните, а операцията е под контрола на Районната прокуратура в Кюстендил, уточниха от МВР-Кюстендил.

Проверени до този момент са били 171 моторни превозни средства. Съставени са 10 акта и 7 фиша по Закова за движение по пътищата. Образувани са 6 досъдебни производства за открити наркотични вещества, 2 газови пистолета и акцизни стоки, а в рамките на операцията е разкрита и извършена домова кражба.

Операцията продължава и към този момент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика