Взривиха зъболекарски кабинет на македонско семейство в санданско село

OFFNews 12 май 2019 в 12:45 3227 0

Зъболекарски кабинет на македонско семейство е взривен в санданското село Ново Делчево през миналата нощ, съобщи в. „24 часа“.

Семейството е от македонския град Радовиш. Те наели помещението, което е на първия етаж на кметството. Стоматолозите идвали да работят в кабинета в петък, събота и неделя.

В събота стоматолозите имали пациенти до 22.30 часа, след което се прибрали в Сандански. Около от 3:00 часа съседи чули силен гръм и веднага се обадили на кмета Валентин Апостолов.

„Пожарната дойде много бързо, но въпреки това всичко в кабинета е изгоряло. Обадих се на семейството и те дойдоха веднага от Сандански до селото. Оборудването им за около 20 000 лева е тотално унищожено", обяснява Апостолов.

Не са засегнати съседният лекарски кабинет, както и помещенията на кметството.

Вероятно взривът със запалителна течност е хвърлен през прозореца. В кметството няма охранителни камери и за момента виновникът не е известен. 

Според местните съпрузите не били конфликтни хора и работели съвестно и на малко по-ниски цени, затова предполагат, че взривът може да е дело на конкуренцията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови