Взрив във ВМЗ-Сопот уби работник (обновена)

OFFNews 25 октомври 2023 в 15:37 2478 1

ВМЗ

Снимка ВМЗ-Сопот

ВМЗ

33-годишен работник е загинал при локален взрив във "Вазовски машиностроителни заводи" (ВМЗ), съобщиха от завода. 

Вследствие на работа с взривни вещества, преса на производствена база на ВМЗ е произвела локален взрив, при който са ранени двама работника.

Веднага е оказана първа помощ и е сигнализирана Спешна помощ. Единият от работниците е починал на път за болницата, а другият пострадал е без опасност за живота.

Взривът е бил локален и не е имало опасност за разпространяване на пожар или други застрашаващи живота на заетите в производството. Въпреки това са направени всички задължителни проверки, за да се гарантира безопасността на служителите в завода.

Сигнализирани са компетентните органи, а ВМЗ започва вътрешно разследване на причините за инцидента. По първоначални данни всички инструкции за безопасност са били спазени.

От Окръжната прокуратура в Пловдив съобщиха, че се извършва разследване на възникналия инцидент в цех на производствена база-Игнаново на ВМЗ-Сопот.

Производството се води за причиняване на смърт по непредпазливост, поради незнание и немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност.

Извършва се оглед на местопроизшествието, разпитват се свидетели, предстои назначаване на експертизи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика