Висши прокурори и следователи на разпит в МВР (обновена)

OFFNews 18 юни 2021 в 09:59 5695 3

Бивши прокурори, висши магистрати и следователи са призовани на разпит в Главна дирекция "Национална полиция".

Разпитите са във връзка с проверки на вътрешното министерство. От МВР не дават информация за кои проверки става въпрос. 

Съобщава се, че сред извиканите на разпит първоначално е бил и действащ прокурор. 

По-късно стана ясно, че освен прокурори е извикана и следователка. Те са поканени като граждани да дадат писмени сведения във връзка с провеждаща се проверка.

Тази сутрин висшите прокурори и следователите са получи телефонни обаждания, с които са призовани да дадат показания по разследване на ГД "Национална полиция", без да е уточнено какво е разследването, съобщава БНТ.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева е потвърдила, че магистратите са викани в МВР. Една от призованите е Бисерка Стоянова – следовател от Националната следствена служба.

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов е потвърдил пред Нова ТВ, че е бил разпитван преди дни по проверка в МВР. Кокинов е питан за факти отпреди 12 години, подробности за които той не помни. Освен това е питан дали може да даде телефонния номер на Бойко Найденов, който беше директор на Националното следствие.

Найденов изпълняваше и функциите на главен прокурор, след като Борис Велчев стана Конституционен съдия до избора на Сотир Цацаров за главен прокурор. По данни на бТВ и Найденов е извикан за показания.

От ГДНП заявиха, че в рамките на работа по конкретен сигнал се извършва проверка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови