Верижната катастрофа на "Тракия" станала при нулева видимост

OFFNews 05 юли 2017 в 11:51 3891 1

Огромната катастрофа на магистрала "Тракия", при която се сблъскаха 40 превозни средства, е станала в условията на нулева видимост, разказаха шофьори пред бТВ.

Първият удар е бил между лека кола, която се е врязала в тежкотоварен камион с македонска регистрация. След това в тях се ударил още един тир с пловдивски номера.

Съвсем близо до местопроизшествието са станали още две верижни катастрофи – в двете платна на магистралата. 

В момента по магистралата има огромни задръствания.

В софийската болница „Св. Анна“ са настанени 15 души, двама от които са с опасност за живота и днес ще бъдат оперирани. Сред пострадалите има и чужденци, включително две деца.

В спешното отделение на „Пирогов“ са откарани четирима ранени. Дете на две години се намира в детска противошокова зала, а 16-годишната му майка минава прегледи и изследвания.

66-годишна жена е с оплаквания в областта на горен и долен крайник, а друга, по-възрастна, е в противошокова зала, най-вероятно с тежка гръдна травма. Всички пострадали минават подробни прегледи и изследвания, уточниха от болницата.

В спешното отделение на ИСУЛ са приети четирима пациенти с единични и множествени травми.

В УМБАЛ „Софиямед" е оказана медицинска помощ на двама пострадали – мъж на 36 г. с счупване на подбедрицата и лека черепна фрактура и 29-годишна жена с шийна травма.

В „Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда“ са приети двама пациенти с фрактури.

От Министерството на здравеопазването посочиха, че на мястото на инцидента са били изпратени 13 линейки, а три от тях са направили повторен курс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови