В Бургас разкриха група за разпространение на наркотици

OFFNews 16 април 2023 в 10:45 1963 0

полицай

Снимка БГНЕС

полиция

Привлечени към наказателна отговорност са петима участници в организирана престъпна група, която се е занимавала с държане с цел разпространение на наркотични вещества. Това съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас за БТА.

Общо четиридесет пакета марихуана, с общо тегло 200 кг, са разкрити и задържани на територията на Несебър при акция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и служители на Областната дирекция (ОД) на МВР в Бургас. Количеството е най-голямото, залавяно в областта, в последните десет години. Ако бяха стигнали до пазара, печалбата от пакетите, всеки от които по пет кг, би доближила около три милиона лева., съобщиха на пресконференция прокурорите Георги Чинев, Ангел Георгиев и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

По случая се е работило от месеци. Задържани са петима; четирима живеят на територията на Бургаска област, един е от област Добрич. Последният е производител на растенията. Старши комисар Калоянов уточни, че той е имал лиценз за производство на индустриален коноп, но откритата марихуана нямала нищо общо с него, тъй като растенията са били с високо съдържание на тетрахидроканабинол.

Извършени са тринайсет претърсвания и изземвания, както и лични обиски. Разпитани са много свидетели. Внесено е искане за вземане на мярка "задържане под стража" спрямо петимата задържани, каза наблюдаващият делото прокурор Ангел Георгиев. Единият от задържаните е привлечен като обвиняем за ръководител на организирана престъпна група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки