В Бургас хванаха 30 кг бял прах - не дрога, а секс стимулант

OFFNews 16 август 2016 в 11:25 4726 0

Снимка Агенция Митници

Заловеното вещество, което не е дрога.

30 кг контрабандна прахообразна субстанция за производство на сексуални стимуланти откриха митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас, съобщиха от ведомството.

Лекарственото вещество е било открито в луксозен куфар, поставен в контейнер със стоки от Китай.

Пратката с веществото е пристигнала с кораб на Митнически пункт „Пристанище Бургас Център". На контейнера е била разпоредена щателна митническа проверка, при която е установено, че сред множеството кашони с групажна стока се намира и куфар, пълен с 30 полиетиленови плика, всеки от които съдържа по един килограм бяло на цвят прахообразно вещество.

След лабораторни изследвания се оказало, че става дума за силденафил цитрат монохидрат. Това е силен сексуален стимулант за мъжка потентност, който се използва за производството на лекарствени продукти с такова предназначение. Контрабандната субстанция е иззета.

Митническата стойност на задържаната контрабандна пратка е около 30 000 лв. От такова количество фармацевтична субстанция обаче могат да бъдат произведени стотици хиляди хапчета сексуален стимулант с цена на черния пазар над 2 млн. лева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови