Ученичка на кокаин се блъсна в бензиноколонка в Шумен, изкара в ареста първия си ден като пълнолетна

Красимир Крумов 05 август 2022 в 13:12 10335 2

Дръг тестът показал употребата на кокаин

Снимка Getty Images

Дръг тестът показал употребата на кокаин

18-годишна пияна и дрогирана ученичка от Шумен се заби с лека кола в бензиноколонка в Шумен. Само три часа по-рано момичето навършило пълнолетие, а първото си денонощие като възрастна изкара в ареста на РУ на МВР в Шумен.

Момичето, чиято самоличност полицията не разкрива, станала на 18 в четвъртък. Отпразнувала рождения си ден с приятели, а през нощта продължила с компания по улиците на Шумен. Бащата на ученичката поверил мерцедеса си с шуменски табели на приятеля на рожденичката, тъй като самата тя нямала още книжка. Какво се е случило в следващите няколко часа и къде е изчезнал междувременно приятеля, полицията ще установява тепърва.

За органите случаят започва в 3.00 сутринта, когато персоналът на бензиностанция по бул. „Ришки проход“ в Шумен подава сигнал, че водач на лек автомобил „Мерцедес“ е катастрофирал – забил се е в бензиноколонка. На място е изпратен полицейски екип, който установил, че зад волана е 18-годишното момиче, видимо пияно. При тест с дрегер апаратчето отчело 1,64 промила алкохол. Дръг тестът пък показал, че ученичката е употребила кокаин. Девойката нямала шофьорска книжка и е отказала да даде кръвна проба за алкохол и наркотици.

В колата заедно с рожденичката от предната вечер пътувала и нейна приятелка на 17. При обиск полицаите открили у спътничката пликче с бяло прахообразно вещество, за която самото момиче признало, че е кокаин. И двете ученички са задържани за 24 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

05.08 2022 в 21:02

Прави впечатление, че откакто един наркоман блъсна и уби две жени медиите ежедневно почнаха да пишат за наркомани на пътя. Преди това тази тема беше затворена. Създава се усещане, че едва ли не тепърва са почнали да друсат масово.
 
X

Да помогнем на украинските деца!