Убийството в хотел Рила станало заради отключени психични проблеми, смята криминалист

OFFNews Последна промяна на 18 декември 2018 в 10:02 4552 0

Убийството в хотел Рила станало заради отключени психични проблеми, смята криминалист

Убийството на млада жена в столичния хотел „Рила” е било изключително брутално, като вероятно до него се е стигнало заради психичен проблем, отключил се в съзнанието на арестувания за престъплението след консумация на алкохол и наркотици. Това коментира пред bTV началникът на сектор „Криминална полиция” в СДВР комисар Ангел Бадънков.

Сигналът за открито тяло на 24-годишна жена в столичния хотел беше подаден вчера малко след 8.00 часа. Задържан по случая беше 37-годишният Димитър Ръжев - приятел на убитото момиче. 

Мъжът сам завел полицаите до стаята, където било тялото на жертвата. Комисар Бадънков говорил с него, при което арестуваният признал, че 2-3 дни преди това е взел наркотици и е пил, а след това разказал как отнел живота на жената и какво причинил на трупа след това.

„Явно момчето, като е друсало, са му се отключили някакви психични проблеми. Според мен момичето не му е дало никакъв повод”, посочи Бадънков.

При описването на самото деяние арестантът повтарял „Трябваше”, но полицейският началник отбеляза, че „не беше типичният луд, беше трезвомислещ и се правеше на луд (…) част от разговорите, които водихме, бяха много подредени и много смислени”.

„В годината по 1-2 такива случая има. От моя анализ, винаги това се случва преди Нова година – шесторното убийство, това, винаги в този период се случва", допълни специалистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови