Трима загинали и шестима ранени в две тежки катастрофи за последните 24 часа

OFFNews 03 октомври 2022 в 12:54 965 0

Снимка Pexels

Трима души загинаха, а шестима бяха ранени в две тежки катастрофи през последните 24 часа.

Вчера около 17:15 ч на 8 км след село Нови чифлик по посока Кюстендил става верижна катастрофа. Удрят се три леки автомобила и мотоциклет. Загиват двама - шофьорът на едната кола и пътничка на 77 години. Шестима са ранени. Сблъсъкът става, когато автомобил, управляван от 61-годишен водач, навлиза в насрещната лента и се удря челно в насрещно движещ се автомобил с 48-годишен водач от с. Еремия. В тях се удря кола, управлявана от 63-годишен водач. Пътуващият в посока Кюстендил 45-годишен мотоциклетист, в опит да избегне катастрофата, се удря в колите.

Шестимата пострадали са закарани в кюстендилската болница за оказване на помощ.

По случая е образувано досъдебно производство в районното управление на Кюстендил, уведомен е прокурор от окръжната прокуратура.

Тази сутрин още един човек загина на пътя. Мъжът е катастрофирал между шуменските села Кълново и Янково, съобщиха от областната дирекция на МВР в Шумен.

Сигнал за инцидента е подаден в 7:30 часа. Автомобил "Мерцедес" с варненска регистрация се е преобърнал в крайпътна нива.

На мястото веднага е пристигнал полицейски екип. Той заварил водача мъртъв, извън автомобила.

Екипът е извършил оглед.

Трите жертви на пътя са поредните у нас. На 28 септември млада жена загина, а друга бе ранена при катастрофа на кръговото кръстовище на булевард „Симеон Велики“ в Шумен. Окръжният съд в града определи мярка за неотклонение „домашен арест“ на обвиняемия 18-годишния Жечко Кюркчиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови