Трима свещеници изгоряха в тежка катастрофа край Разград

ОFFNews 05 май 2017 в 16:48 8935 4

Снимка МВР

Трима свещеници са загинали при тежка катастрофата край Разград вчера късно вечерта, каза окръжният прокурор Тихомир Тодоров, цитиран от "Дарик".

Единият от загиналите е игуменът на Басарбовския манастир архимандрит Антоний, с него са пътували йеродякон Софроний, също от Басарбовския манастир и свещеник Венелин Попов, ефимерий в русенското село Нисово. Малко по-късно същата информация обявиха официално и от канцеларията на Русенския митрополит Наум.

Трима са изгорели, след като колата, в която са се возили пламва, след катастрофа.

Тежкият инцидент е станал около 23:00 ч. снощи на околовръстния път на Разград. На километър след мотел „Пътна среща“ преди разклона за Кубрат автомобил „Форд Фокус“ излязъл от пътя и катастрофирал. От удара колата се разцепила и се запалила.

Часове наред телата на загиналите в пожара, последвал катастрофата, останаха неидентифицирани. Аутопсията на останките обаче потвърдила съмненията, че загиналите са духовни лица.

Освен това край колата имало части от кръстове и църковна утвар, ключове от църковни двери, както и калимавка, каквито носят православните свещеници. 

Автомобилът е собственост на 42-годишен свещеник от Басарбовския манастир. По данни на игумена на манастира той, заедно с 35-годишен свещеник, се връщали от погребение на свой колега в Поморие.

Продължават процесуално-следствените действия под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград за установяване на причините на катастрофата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12165

4

meta11

05.05 2017 в 23:24

Пази боже!
Прекалили са с питиетата, за бог да прости, явно.

8009

2

Milena Tabakova

05.05 2017 в 22:40

Доста Адов начин да загинеш! Мир и покой на душите им.

10564

1

ultra-73

05.05 2017 в 17:15

Бог да прости отците! Тази трагедия звучи като част от някой хорър, но е и повод да се замислим дали наистина ВЕЧЕ не живеем в последните времена...