Трима пребиха свещеник в Стара Загора, той им прости

OFFNews 16 май 2016 в 19:59 5852 5

Трима мъже с качулки пребиха 37-годишен свещенодякон в Стара Загора, съобщава БГНЕС.

Побоят е станал на кръстовището на ул."Отец Паисий" и „Цар Калоян", когато тръгнал да се връща на работа след обяд вкъщи. Единият от нападателите го е ударил с твърд предмет в гръб. В първия момент свещенодяконът помислил, че някои негов приятел го поздравява, но когато се обърнал, го ударили.

Мъжът паднал на земята, прикрил е лицето си с ръце. Биячите са продължили да го ритат и да го удрят. Той започнал да вика за помощ. След това казал на нападателите му, че го бъркат с някого. Тогава нападателите видели лицето му и избягали. Не взели нищо от мъжа. Това, според свещенодякона означава със сигурност, че не става дума за грабеж

В момента свещенодяконът е в болницата в Стара Загора в отделението по неврохирургия с 12 шева на главата, счупен среден пръст на лявата ръка и комоцио. Няма опасност за живота му.

Пребитият казва, че няма идея кои са нападателите му и не е провокирал такава агресия спрямо него. 

Свещенодяконът казва, че християнската религия учи на добродетел и на любов и затова той прощава на нападателите си. Единствено нещо, което иска, е да се срещне с тях, за да разбере каква е била истинската причина, заради която е нападнат и да им каже в очите, че им прощава, защото е православен християни.

Той преподава и религия в две старозагорски училища. Води се разследване по случая. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12150

4

Spas Trashliev

17.05 2016 в 01:58

Ееех, Пантелей, колко е тъжно, че агресорите изобщо не знаят тия неща за прошката и си мачкат всичко наред от хилядолетия независимо от карма, прошка, добра дума и молитва. Те също не делят жервтвите си и не правят разлика кой им е измисления приятел.

12066

3

Иван

16.05 2016 в 21:28

"когато тръгнал да се връща на работа след обяд вкъщи" - това изречение можеше и по друг начин да го построите, така че да не ми отнеме 15 минути докато схвана точно какво имате предвид.

12884

2

Nimart

16.05 2016 в 21:28

БСП в атака!