Quantcast

Тормоз в училищен автобус, плюят и бият по-малките

OFFNews Последна промяна на 25 март 2016 в 09:25 3895 5

Ученици тероризират ежедневно по-малките деца в училищен микробус в Ямболско. Никой не гарантира сигурността на децата, които пътуват 20 минути от село Палаузово до близкия град Стралджа. 

Имало е и кражби, споделя Керанка Стоянова, майка на две деца, пред бТВ. Жената добавя, че синът ѝ се е връщал без маратонки и без карта на телефона. „Постоянно съм свидетел на агресия“, казва тя.

Бой и агресия имало и към петокласника в СОУ „П. Яворов“ Иван Ганчев, твърди майка му. Пътят до училище и обратно се е превърнал в кошмар за момчето. „Нормално ли е да му викат гей? Връща се целият в плюнки и храчки“, възмущава се жената. Иван разказва, че всеки ден е удрян с юмруци по главата. 

„Искам да спре това, дето го тормозят. Всъщност да спре всичкото насилие“, казва четвъртокласникът Стоян Димов и признава, че и той е бил удрян, „но си мълча, какво да правя?“. „Бутали са ме, блъскали са ме, псували са ме“, разказва момчето.

Според помощник-директор на училището – Стоян Георгиев, побойниците са добре познати на ръководството. Те били роднини, а родителите реагирали остро на всяка забележка за поведението им. С едно от момчетата се занимавал обществен възпитател.

„Родителите не поемат никаква отговорност за тези деца, те са абдикирали. Не за пръв път се сблъсквам с проблеми с тези деца, сигурен съм, че няма да е за последен“, казва Георгиев.

Заради побоите в микробуса са инсталирани камери.Въпреки това шофьорът Николай Моллов признава, че често му се налага да спира, за да въдворява ред.

„Слагам ги на местата им, тръгвам, после пак спирам. Друго не мога да направя“, обяснява мъжът.

„Те не се плашат от камерите, не им пука“, казва Иван. Той моли майка си да не пътува повече с автобуса.

По думите на помощник-директора Георгиев в момента не може да се вземат мерки, без да се направят допълнителни разходи, които пък училището няма откъде да възстанови.

Родителите искат с децата да пътува възпитател. Освен, че бюджетът не го позволява, има проблем и с маршрута на микробуса, обяснява Георгиев: „От 13 възпитатели 11 са от Ямбол, последният автобус за Ямбол е в 17:00 ч. Ако някой отиде, няма как да се върне до 17 ч.“.

„Взети са мерки, уведомени са родителите, пуснати са писма. Утре ще дойдат да говорим за проблемното им поведение“, уверява пък педагогическият съветник Стоян Стоянов.

От училището твърдят, че няма да наказват извършителите. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.04 2016 в 01:01

Тази полиця за какво е. Служителите й само знаят да реват за по-големи заплати, а не вършат никаква работа. Полицай в автобуса, плаща му общината за сметка на помощите на семействата на побойниците и те, ако не се променят, се изключват от училище за опасно обществено поведение, а родителите плащат глоби заради поведението на отрочетата си!

25.03 2016 в 12:22

Като се има предвид какви основно живеят в стралжда и региона ,много вероятно учениците да са от новите българи-плод на новото евроатлантическо време,едно време на улицата пердашехме циганите за добро утро,да си знаят мястото ,сега вече са богопомазани благодарение на евроатлантическия ни елит ;)!!!

25.03 2016 в 12:04

Нали боят изграждаше бе, за какво ви е еврогейска толерантност?

25.03 2016 в 11:06

Родителите ,родителите -защо раждат като не могат да възпитават...сме ли просто животни в тая страна или сме човеци...

25.03 2016 в 10:18

Последно предупреждение и след това да изключват малките скотчета, да си стоят при големите такива, които явно са абдикирали от тях. След като и работата с възпитател не е помогнала няма какво да тормозят останалите дечица. От друга страна явно има леки телесни повреди, та родителите на пострадалите деца могат да заведат поне граждански искове срещу големите скотове-родителите на малките скотчета.