ТИР удари автобус на Тракия, двама тежко пострадали

OFFNews 23 май 2018 в 07:51 5652 0

Снимка бТВ

ТИР е ударил автобус на магистрала "Тракия", двама души са пострадали по-тежко, загинали няма. Катастрофата е станала по линията Лозен - София на входа на столицата. 

Ранени, но по-леко, са още около десетина души. Те са получили медицинска помощ на място. 

Седем от пострадалите са приети в спешното отделение на болница "Св. Анна" в столицата, съобщиха от лечебното заведение. В тежко състояние са двама от тях: 60-годишен мъж с травма на главата и гръдна травма и 54-годишна жена с тежка лицева травма и фрактура на долната челюст. Мъжът е в реанимация, жената - в клиниката по лицево-челюстна хирургия.

4 пациенти са предимно с гръдно-коремни травми и различни травми на долни крайници и са хоспитализирани в Клиниката по неврохирургия и Клиниката по хирургия.

Един е освободен за домашно лечение.

Четирима пострадали бяха откарани в "Пирогов". Впоследствие двама бяха оставени за лечение в болницата, съобщи на брифинг директорът ѝ проф. Асен Балтов. Те са 4-годишно момче с фрактура в областта на едната подбедрица. Поставена му е гипсова имобилизация и остава за консервативно лечение в детската травмотология на спешната болница. Другата пациентка е жена на 25 г. с фрактура на едната подберица. Тя остава в травматологията.

Турски тежкотоварен камион е ударил автобуса отзад и го е изхвърлил от пътя. Сигналът за инцидента е подаден малко след 7.20 часа тази сутрин, съобщи МВР.

По данни от пътна полиция, временно движението ще бъде отбивано през Лозен, за да може автобусът да бъде изтеглен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews