Тежка катастрофа: мъж на 29 години загина, ранено бебе е в болница (обновена)

Петима са пострадали, сред тях две момчета на 12 и 15 години

Диана Варникова 19 май 2023 в 08:00 2831 0

Полиция

Снимка МВР

Тежка катастрофа стана край Пазарджик

Един човек е загинал, петима са болница, сред тях бебе на 10 месеца и две момчета на 12 и 15 години, след катастрофа на пътя Пазарджик-Белово, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. 

19-годишен водач на лек автомобил „Ауди“ от Белово е загубил управление и се е блъснал в движещ се насреща „Опел“ , управляван от 28-годишна жена от село Ковачево.

При сблъсъка е починал возещият се в „Опел“-а 29-годишен от същото село. В болница са настанени 47-годишна жена, 12- годишно момче и бебе на година и 10 месеца, всичките от село Ковачево. Водачът на лекия автомобил „Ауди“ също е приет в МБАЛ Пазарджик, заедно с пътуващото до него 15- годишно момче от Белово. Състоянието на непълнолетния е тежко.

Пробите за употреба на алкохол и наркотици на двамата шофьори са отрицателни. Взети са им и кръвни проби.

На мястото е извършен оглед от дежурна група на РУ Септември, уведомен е дежурен прокурор от Окръжна прокуратура Пазарджик. Шофьорът на „Ауди“-то е задържан и е под полицейска охрана в МБАЛ Пазарджик.

По-късно бе съобщено, че 19-годишният младеж, който се блъсна насрещно в Опела, е ученик в пазарджишко училище и след броени дни ще бъде абитуриент. Първата линейка на Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик е пристигнала в болницата в 22.09 ч. на 18 май. В тежко състояние е 15-годишно момче от град Белово. Детето е прието с тежка черепно-мозъчна травма, кръвоизлив в мозъка, контузия на бял дроб.

Момчето е настанено в Отделението по анестезиология и интензивно лечение, интубирано е, в кома и с опасност за живота. 12-годишното момче от с. Звъничево е в Хирургично отделение с фрактури на бедрена кост и ребро. Има данни за мозъчен отток, съобщиха от областната болница в града.

Дете на 1 г. и 10 м. от с. Ковачево е настанено в Ортопедия с фрактура на дясното бедро. 47-годишна жена от Ковачево е в Хирургия за наблюдение. Там е и шофьорът, на 19 години от град Белово, който за кратко е загубил съзнание.

28-годишна жена е отказала хоспитализация, прегледана е в Спешно отделение и освободена. На двамата шофьори на 19 и 28 г. са взети проби от урина и кръв за алкохол и наркотични вещества. От пазарджишката полиция уточниха, че още не е ясна причината за челния сблъсък - може да е и несъобразена скорост, може и да е неопитност на 19-годишния водач на „Ауди“-то, който преди по-малко от година е взел шофьорска книжка.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови