Цацаров: Трудно е да се каже, че има заподозрян за убийството в Момчилград

OFFNews 18 декември 2017 в 12:46 3067 0

Трудно е да се каже, че има заподозряно лице за убийството в Момчилград до този момент, заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти. 

7-годишното момиченце беше намерено мъртво от майка му вчера сутринта. Жената открила трупа на детето у дома, прибирайки се от нощна смяна. Детето е било само през нощта. Обикновено баба му се грижи за него, когато майка му била на работа, но тя заминала за Турция, за да се грижи за сестра си. Бащата на момичето работел в чужбина. Семейството има и по-голям син, който живеел в Турция.

Изнасянето на информация може да увреди интересите на разследването. Мога да кажа, че не малка част от ключа към решението ще бъде даден от експертните заключения след съдебно-медицинската експертиза, посочи Цацаров.

След аутопсията лекарите са потвърдили, че смъртта е причинена от задушаване, но не от материала, с който е било овързано и запушено лицето на детето - извършено е преди това.

Всички материали ще бъдат предадени утре в Националния институт по криминалистика и криминология или на частна лаборатория за незабавна обработка на ДНК материал.

Ще работим максимално бързо. До този момент е трудно да се каже, че има лице, което е заподозряно, каза още главният прокурор.

По думите му има оперативни версии, като част от тях са далеч по-истинни от другите, но в крайна сметка се нуждаят от доказателства.

По-рано днес Нова тв и bTV съобщиха, че жена - много близка роднина на семейството - е била задържана за убийството.

Към момента няма повдигнато обвинение. Засега разследващите не обявяват официално по какви версии работят.

Вчера беше съобщено, че е образувано дело за умишлено умъртвяване на малолетно дете. Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза, която трябва да покаже как е починало момичето. Неофициално се говори за задушаване, отново неофициално се твърди и че главата му е била облепена с тиксо.

В Момчилград от Турция се прибраха братът и вуйчото на момичето, днес се очаква да се прибере и бащата от Белгия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови