Цар Киро показва среден пръст на хората от Катуница

Юлиан Христов 08 декември 2011 в 13:39 2344 0

Кирил Рашков
Кирил Рашков

Делото срещу Кирил Рашков, обвинен в отправяне на заплахи за убийство, беше отложено за 22 декември от Районния съд в Асеновград. На излизане от сградата самозваният цигански цар се държа изключително арогантно спрямо събралите се пред сградата жители на Асеновград и село Катуница. Той показваше среден пръст, псуваше хората и иронично подвикваше: "Сензация!".

"Къде е държавата в този момент и през изминалите години", питаха с огорчение жители от Катуница. Преди по-малко от два месеца - на 23 септември, те загубиха Ангел Петров, убит от цигани, приближени до фамилията Рашкови. Младежът бе премазан от бус в селото, малко след отправени заплахи за убийство от Кирил Рашков и членове на семейството му към вуйчото на момчето Веселин Христев.

Днес адвокатът на Рашков Даниел Ангелов поиска от съда мярката му за неотклонение "задържане под стража" да бъде променена в по-лека заради "влошено здравословно състояние".

За да установи действителното му състояние, съдът назначи тройна съдебно-медицинска експертиза. Тя ще бъде направена от съдебен лекар, кардиолог и ендокринолог. Прокурор по делото е Калоян Димитров.

Според него експертизата е необходима, защото защитата на Рашков е приложила само документи, показващи хроничните заболявания на Рашков, а не моментното му състояние.

Обвинителят по делото за заплаха за убийство вуйчо на Ангел - Веселин Христев, коментира поведението на Рашков с думите, че "не се учудва от това". "Рашков 70 години се е държал по този начин и сега, на финала на житейския му път, той е до такава степен окрилен от този цирк, който се разиграва на гърба на смъртта на две деца, че няма как да се държи по друг начин", заяви Христев.

Съпругата на Рашков Костадинка коментира със задоволство решението на съда за отлагането на делото и назначаването на експертизата. Тя мотивира искането за по-лека мярка с факта, че съпругът й имал куп заболявания – бъбреци, диабет, болно сърце. Костадинка твърди, че за последните 20 дни в затвора мъжът й е отслабнал с 10 кг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!