Тъга на вечерта. Шумен почете с мълчание убитата в катастрофа Светомира

OFFNews Последна промяна на 01 октомври 2022 в 21:23 3824 0

Няколкостотин души се събраха след призив в социалните мрежи да почетат паметта на загиналата Светомира.

Снимка Агата Крумова

Няколкостотин души се събраха след призив в социалните мрежи да почетат паметта на загиналата Светомира.

Няколкостотин души, предимно млади хора, излязоха на булевард „Симеон Велики“ в Шумен на мястото, където в сряда при катастрофа загина 22-годишната Светомира Станчева.

Колата на Светомира, Ситроен Саксо беше блъсната от Волво XC60, зад чийто волан се оказа 18-годишният Жечко Кюркчиев. Дръгтестът на младежа на мястото на катастрофата отчете употребата на амфетамин. Два дни по-късно при гледане на мярката за отклонение на Кюркчиев, прокуратурата искаше постоянен арест, защитата представи изследване от ВМА – Варна, според което в биологичния материал на обвиняемия не са открити следи от наркотици. Кюркчиев беше пуснат под домашен арест с гривна. В същия ден на охраняем паркинг на МВР се е самозапалило Волвото на обвиняемия, което е веществено доказателство по делото.

На булеварда, където е лобното място на дъщеря му беше и бащата на Светомира Анатолий Енчев. "Ако получим моето семейство и аз покана от главния прокурор за среща за промяна на разследването, аз ще я приема и ще направя така, правдата да възтържествува и всички вие по домовете си, когато чакате вашите деца, да знаете, че ще пристигнат живи и здрави." - заяви пред събралите се Енчев и благодари за оказаната морална подкрепа. По-рано днес главният прокурор Иван Гешев каза, че е бесен по повод на инцидента в Шумен и пускането на обвиняемия под домашен арест.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови