Свлачище затвори пътя за две села в Смолянско

OFFNews 10 март 2020 в 16:40 2117 0

Снимка Архив

Срутила се скална маса от дъждовете затвори пътя за селата Буйново и Кожаре, община Смолян, предаде Агенция "Фокус", цитирайки кметът на Буйново Бойко Хаджиев. 

Сигнал за инцидента е подаден към 23:30 ч. на 9 март и до 9:00 ч. тази сутрин пътят е бил разчистен. 

"Пътят вече е проходим, но има един голям скален къс около 25 куб. метра, който ще се наложи да се взриви, за да се премести и разчисти напълно. Няма пострадали при срутището, техниката пристигна бързо и срутището бе разчистено. Скалните късове са паднали на около 11-12 км от селото, по пътя между Ягодинска пещера и Буйново, като по този начин е бил затворен пътят и за село Кожаре", обясни Хаджиев.

Той допълни, че има поражения по мантинелата и пътната настилка.

Това не е първият случай на срутище в района, припомни Хаджиев. Преди време на около 2-3 км преди село Буйново се е срутила голяма скала, която е над 25 куб. метра. Тя е извън пътното платно и засега не пречи на движението, но за в бъдеще може при обилни дъждове да падне и на пътя, посочи кметът на селото.

Според него, след като спре да вали, ще наемат фирма, която се занимава с взривни работи, за да помогнат за разчистването на двата големи скални къса.

Междувременно АПИ съобщи за паднала скална маса на път II-82 София - Самоков след Кокаляне в посока Самоков. Поради тази причина, движението се осъществява двупосочно в лентата за София. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!