Свиневъд наби служител на БАБХ, дошъл да умъртви животните му

OFFNews 12 ноември 2019 в 13:57 24252 0

Снимка Архив

36-годишен мъж е нападнал служител на Областната дирекция по безопасност на храните - Бургас, изпратен да контролира евтаназията на свине в местността Стролата землището на Ахелой, съобщиха от бургаската полиция.

Мястото попада в 3-километровата зона под карантина, в която животни се умъртвяват заради епидемията от африканска чума по свинете. Зоната е обособена заради установена зараза в свинекомплекс.

Служители на БАБХ-Бургас са открили 99 прасета, които собствениците им укрили, за да избегнат евтаназията. Това станало след сигнал за свободно пуснати животни в местността Паная между градовете Ахелой и Каблешково. Проверка на място установила, че свинете са собственост на шестима души, нямат ушна мярка и са с неизяснен произход, съобщиха от БАБХ.

На собствениците били съставени актове, а БАБХ съвместно с прокуратурата и полицията е организирала хуманното умъртвяване на животните. Когато започнала евтаназията на свинете, стопанинът нападнал 44-годишния служител и го ударил със сгъваема палка в гърба. 

Повикана е полиция, а извършителят е задържан за 24 часа.Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews