Спряха ТИР-овете по „Люлин” и „Хемус”

Юлиан Христов 21 януари 2012 в 08:50 1748 0

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Движението на товарни автомобили по магистралите "Хемус" и "Люлин" е спряно до изчистване на снега. Леките коли и автобусите се движат нормално, съобщиха от МВР.

Заради обилните снеговалежи има въведени ограничения в движението в областите Смолян, София и Благоевград. От КАТ съветват да пътувате само при неотложни случаи.

От Столична община съобщиха, че се извършва трета обработка на пътните платна със смеси против заледяване и избутване на снежна маса, по които са движи масовият градски транспорт. Поради продължаващия обилен снеговалеж и навявания усилията на екипите са насочени приоритетно към почистване на улиците, по които се движи градският транспорт. Машините ще продължат своята работа и във времето със засилен трафик след 09.00 ч.

На територията на община Самоков всички моторни превозни средства трябва да се движат с вериги. През проходите "Пампорово", "Рожен," и "Превала" всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета. Проходът "Предела" е затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета.

Код "жълт" е обявен в 11 области в страната. Силен вятър ще духа в областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Разград. В Смолянска област се очаква силен снеговалеж и поледица.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови