Спасената бременна туристка е загубила бебето си

OFFNews 23 юли 2023 в 13:10 45166 1

хеликоптер

Снимка Pixabay

Спасителна акция

Бременната жена, която вчера беше транспортирана с хеликоптер от Пирин, е загубила бебето си, съобщиха от болницата в Разлог, където беше настанена по спешност, съобщи bTV.

Сигналът е подаден в 14:55 часа в събота от района на връх Вихрен. В акцията участват планински спасители от Банско, които получават помощ от въздуха. Жената е транспортирана до Банско, където е предадена на екип на "Спешна помощ".

Днес директорът на болницата в Разлог д-р Радка Божикова съобщи, че спасената е загубила бебето си.

Сигналът е подаден в 15:38 часа за 36-годишна жена с обилно генитално кървене. Беше направена перфектна организация, пациентката беше свалена до място, където да може да кацне вертолета. Тя беше транспортирана до болницата, очакваше я екип от акушер-гинеколог, анестезиолог, реаниматор. Бяха оказани необходимите действия за бързо спиране на кървенето, обясни д-р Божикова.

По думите ѝ пациентката е знаела, че бременността не се развива, както трябва. "Най-вероятно случилото се е вследствие на високата надморска височина и физическото натоварване“, каза директорът на болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11472

1

Zmee

23.07 2023 в 18:21

Сега трябва да благодарим на всички онези, които "ходеха на фитнес", "копаха лозе", "спортуваха си нормално" и "защитиха докторантура" бидейки бременни и похвалили се на роднини и бегемами.
 
X

Да помогнем на украинските деца!