Смениха и шефа на ГДБОП, пратен е в ново звено

OFFNews 31 май 2021 в 15:33 4820 0

Началникът на ГДБОП Любомир Янев е освободен от поста си и е преназначен, съобщава Нова ТВ.

Това е станало тази сутрин.

"Преназначен съм в ново звено, сформирано от експерти лично към министъра на вътрешните работи. Той и екипът ме извикаха и ми го съобщиха", заяви Янев.

По думите му Калин Стоянов ще е новият директор на ГДБОП, който в момента ръководи дирекцията за агентите под прикритие.

Това е поредната кадрова рокада от служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Освободени или преназначени досега са шефовете на СДВР, "Вътрешна сигурност", ОДМВР-София, няколко областни дирекции на МВР в различни градове, както и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. 

Янев зае поста като шеф на ГДБОП в края на юни миналата година, като преди това беше зам.-директор на отдела. Предишният шеф Ивайло Спиридонов подаде оставка, след като директорът на отдел "Наркотици" беше арестуван. 

По-късно от МВР съобщиха, че със заповед на министъра от днес главен комисар Калин Стоянов е временно преназначен на длъжността директор на ГДБОП. Главен комисар Стоянов работи в системата на МВР от 2003 г., като последователно е заемал изпълнителски и ръководни длъжности в Областна дирекция на МВР – Бургас, а от април 2018 г. е началник на отдел „Специални операции“ при Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews