След убийството в Цалапица: Шефът на полицията в Стамболийски се сдоби с дисциплинарно производство

OFFNews 04 август 2023 в 17:07 2468 0

протести

Снимка БГНЕС

Протестите в Цалапица не стихват след убийството на Димитър.

Образувано е дисциплинарно производство срещу началника на полицията в Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, съобщиха от МВР. Това е поредната мярка, която взема МВР след убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица.

"С цел недопускане служебното положение на служителя да затрудни разкриването на обективната истина, той временно е отстранен от длъжност до приключването на производството", се казва в съобщението.

Малко по-рано днес зам.-главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев се е срещнал с близките на момчето и ги е запознал с хода на разследването и с предприетите действия по издирването на заподозрения за извършител на тежкото престъпление. На близките е предложена психологическа помощ и подкрепа от специалисти от Института по психология на МВР.

По разпореждане на ръководството на МВР през следващата седмица предстои среща на жителите и местната власт със служители по всички линии на дейност от ОДМВР-Пловдив. Целта е в директен диалог да бъдат обсъдени конкретни проблеми, както и мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред в района.

Продължава и проверката за установяване на наличието на пропуски, свързани с разследването на обстоятелствата, довели до смъртта на 24-годишния младеж.

Преди дни вътрешният министър поиска оставката на Керпиев, но той отказа да я подаде. Шефът на районното и директорът на ОДМВР се срещнаха с бащата на убития 24-годишен младеж. На нея началникът на РУ-Стамболийски е признал, че има пропуски в разследването, но не смята, че е нужно да подаде оставка.

Шефът на областната полиция в Пловдив, чиято оставка също бе поискана от Калин Стоянов, ще бъде преместен на друга позиция в МВР.

Димитър Малинов бе пребит до смърт на 20 юли, а тялото му де намерено 6 дни по-късно в плитък гроб, върху който са изсипани строителни материали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика