Сигнал за бомба в самолет на Летище София (обновена)

Специализираните служби не са открили нищо обезпокоително, пътниците са в безопасност

OFFNews 15 април 2022 в 15:39 2697 0

Сигнал за поставена бомба на борда на самолет на Летище София е получен този следобед, предаде бТВ.

Към столичната аерогара са изпратени екипи на пожарната и полицията, както и на Спешна помощ.  Проверява се самолетът за качено от пътник взривно устройство. 

Проверяван е самолет, пътуващ от Дубай на авиокомпания Fly Dubai до София. 

По-късно от летището съобщиха, че на борда е имало 124 и заради съмнения за взривно вещество на борда е бил свикан кризисния щаб, в който са участвали специализирани държавни органи, служители на аерогарата и др.

Самолетът е отклонен на безопасно разстояние, паркиран на отдалечена стоянка и пътниците са свалени. Машината е била претърсена и не е открито нищо опасно.

От летище София съобщават, че пристигащите и заминаващи полети продължават да се изпълняват по разписание.

По-късно от flydubai съобщиха следното:

Полет FZ 1757 на flydubai от Дубай Интернешънъл (DXB) беше посрещнат от властите при кацането си на Международно летище София (SOF) днес (15 април) като предпазна мярка за разследване на твърдения за заплаха за сигурността. Нашият висококвалифициран екипаж спази стандартната процедура. След проверката за сигурност FZ 1758 получи разрешение да отпътува за Дубай.

В момента местните власти провеждат разследване. Извиняваме се на пасажерите за причиненото неудобство, но безопасността на нашите пътници и екипаж остава наш основен приоритет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови