Сигнал за бомба в две училища във Велико Търново

OFFNews 04 май 2023 в 13:23 997 0

Снимка pixabay

Сигнал за поставено взривно устройство в Средно училище "Г.С. Раковски" във Велико Търново е бил подаден тази сутрин в 9:20 часа на стационарния телефон в счетоводството, предаде БГНЕС.

От ръководството на училището са се обадили на телефон 112.

"Звънна телефонът в стаята, вдигнах – детски глас, на шега каза: "Обаждаме се от КАТ, има бомба в стаята.". Попитах в коя стая е бомбата и ми се затвори телефонът. Директорката подаде сигнал на 112. Идваха от полиция от Пожарна безопасност, действаха си по протокол", разказа Кристина Димова, която приела бомбената заплаха по телефона в счетоводството.

Екипи на пожарната и полицията са се отзовали незабавно и започнали претърсване на цялата сграда, в която е настанено още и Спортното училище. Въпреки телефонната заплаха, децата не са били евакуирани.

"Направиха оглед, даже имаше един сапьор. Според тях, и според нас, може би е шега, но направиха оглед навсякъде, на всички заключени и незаключени помещения. Децата не са били евакуирани, така прецениха органите на реда", каза Ренета Савова, директор на СУ "Г. С. Раковски".

В средното училище учат 70 деца до 8 клас. Възможно е фалшивият сигнал да е подаден за отмяна на контролни или класни работи.

След обследване на сградата, учебните занятия са възстановени. Предстои полицията да идентифицира подателя на сигнала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови