Шофьорката дрогирана, спътникът й гърми по куче

OFFNews 13 август 2018 в 08:48 5462 0

Немски шпиц е прострелян с въздушна пушка във вилната зона на парк "Росенец", съобщиха от полицията в Бургас. По двегодишното куче гърмял спътник на шофьорка, която била пияна и дрогирана зад волана. 

Кучето е собственост на 40 годишна бургазлийка. По нейни данни извършителят на стрелбата е бил в лек автомобил «Опел Тигра», с бургаска регистрация. Полицаи спрели колата близо до хижа "Странджа" и установили, че зад волана е 32 годишната криминално проявена бургазлийка Н.В., придружавана от криминално проявения Д.М., 33 годишен от Бургас. В автомобила е открита въздушна пушка заедно със седем сачми, за която не са представени документи.

Водачката Н.В. е тествана за употреба на алкохол и наркотични вещества, като дрегерът е отчел - 0,6 промила алкохол в издишания въздух, а нарко-дрегера положителна проба за употреба на канабис и опиати. Н.В. е задържана за срок от 24 часа, като по случая е образувано бързо полицейско производство.

След разговори с очевидци на стрелбата по кучето е констатирано, че извършител е Д.М., който също е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Сачма от въздушната пушка е заседнала в гръдната област на кучето, тя ще бъде извадена от ветеринар. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!