Шофьорът на такси, прегазил 12 души на спирка, молил да го застрелят

Вероника Шербанова 02 ноември 2013 в 11:42 10217 8

Михаил Куртев
Михаил Куртев

 

Когато разбрах, че 6-годишното момиченце е починало, започнах да блъскам по вратата на килията и да моля да ме изведат в коридора и да ме застрелят. Това заяви шофьорът на такси, който помете 12 души на спирка на градския транспорт и предизвика смъртта на млада жена и дете, Михаил Куртев.

Тримата ми съкилийци се хвърлиха да ме удържат, като ми викаха да се успокоя, но аз просто не виждах смисъл да живея, разказва Куртев пред „24 часа“.

Инцидентът се случи на 10 юли, около 20.30 часа, на спирка пред мола на бул. „Цариградско шосе“.

Пострадаха 12 души, като 26-годишната Станислава Асенова почина в болницата няколко часа след инцидента. Две седмици по-късно почина и 6-годишната Елена.

Останалите 10 души получиха тежки наранявания и претърпяха сложни операции. Сред пострадалите беше и майката на малката Елена.

След инцидента пристигналите на мястото полицаи правят на Куртев изследване за алкохол с дрегер, който отчита 1,8 промила алкохол в кръвта. Взетата кръвна проба е отчела наличие на 1,5 промила. Самият Куртев призна по време на делото, че е пил мента с приятели няколко часа преди инцидента.

Предстои да излезе автотехническата експертиза, която ще покаже с каква скорост се е движил автомобилът.

Близки на 35-годишния мъж са категорични, че случилото се го е променило много. Той се затворил в себе си и изпаднал в депресия. Те дори му препоръчали да потърси помощ от психолог.

Особено трудно ставало на Михаил Куртев вечер, защото тогава спомените за случилото се изплували в съзнанието му. Не сънувам катастрофата, защото спя само минути. Спя на пресекулки. Задрямвам, будя се и така до сутринта, разказва Куртев.

Близките му не го посрещнали с лошо, а му казвали да се държи.

Шофьорите да се вразумят и да не правят глупости. Да внимават, защото на всеки може да се случи. Лошото става много бързо, казва още Куртев.

Трагедията преобърна живота на близките на загиналите. Колеги и приятели на починалата Станислава Асенова оставяха цветя на мястото на катастрофата дълго след инцидента.

Смъртта на 6-годишното момиченце разтърси Перник, откъдето е семейството на детето. По време на погребението на малката Елена майка й все още се намираше в болница и не успя да се сбогува с детето си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!