Шофьорът на катастрофиралия ученически автобус: Не съм избягал, не исках да се стресират децата

OFFNews 01 февруари 2023 в 09:40 2186 0

Шофьорът на автобуса Добрин Николов

Снимка Екранна снимка

Шофьорът на автобуса Добрин Николов

Шофьор на ученическия автобус, който предизвика верижна катастрофа в Силистра, твърди, че не е избягал от мястото на произшествието.

От полицията съобщават, че той е бил открит малко по-късно, а пробата му с дрегер отчела 0,18 промила алкохол.

Пред bTV шофьорът коментира, че след инцидента не иска децата да не се стресират допълнително, затова побързал да ги закара до техните училища. След това се върнал при пострадалите от удара автомобили.

Вчера рано сутринта автобусът блъснал един от паркиралите на бул. „Македония“ автомобили, а  следствие на удара леко пострадали са и други три коли.

Децата не са пострадали. Те са на възраст от 10 до 17 години и учат в няколко различни училища в Силистра. Щетите са само материални.

Шофьорът има дълъг стаж зад воланаи казва, че досега няма провинения.

„Имаше паркирани много автомобили и от двете страни на булеварда. Движението е интензивно рано сутринта. Участъкът от пътя беше частично заледен. На завоя предницата поднесе леко и ударих първата кола, която пък удари следващите две-три коли“, обяснява 66-годишният Добрин Николов.

По булеварда не може да се кара с висока скорост, затова шофьорът е управлявал училищния автобус със скорост 30-40 км в час. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови