Шофьорът, дал на дете да кара автобус в Пловдив, се размина само с акт

OFFNews 13 ноември 2023 в 11:06 1116 0

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Шофьорът, позволил на дете да шофира автобус, е разпитан

Полицията в Пловдив е съставила акт на шофьора, който позволи на дете да управлява автобус от градския транспорт.

Незабавната проверка е предприета от служители на сектор „Пътна полиция” в Пловдив, непосредствено след преглеждане на видеозапис, разпространен в медиите.

Миналата седмица очевидец, заснел как дете управлява автобуса, обясни, че детето е шофирало около 10 минути. На клипа, заснет от мъжа, се вижда как по време на движение шофьорът държи в скута си дете на видима възраст около 6 години, което направлява волана.

От полицията в Пловдив съобщават, че още в петък - когато стана ясно за случая, шофьорът е установен и призован. От неговите обяснения и свидетелските показания на автора на клипа е изяснено, че ситуацията се е развила към 19 ч. на 21 октомври на ул. „Съединение” в ж.к. „Тракия”.

Затова че е предоставил управлението на пътното превозно средство на малолетно лице, на водача е съставен акт по Закона за движение по пътищата.

От фирмата превозвач определиха случилото се като недопустимо. Ако фактите се потвърдят след тяхна проверка, шофьорът ще бъде уволнен. Дали шофьорът вече е отстранен от работа не е ясно. 

Миналата седмица директорът на "Организация и контрол на транспорта "- Пловдив Георги Стоилов обясни, че са предвидени санкции от по 1000 лева за неспирането на спирка и за неспазването на маршрут. Извършена ли е проверка и наложени ли са глоби няма информация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика