Шофьор се заби в затвора в Бургас след преследване от полицията

OFFNews 03 май 2023 в 18:24 3527 2

Снимка ОДМВР - Бургас

Двама криминално проявени мъже от Ямбол на 27 и 31 години са задържани от служители на Първо РУ-Бургас, след като предизвикали пътен инцидент с материални щети с три леки автомобила по ул. “Индустриална”, а след кратко лутане в пресечките на кв. “Победа”навлезли челно в пресечката за следствения арест и минавайки през двете метални врати, спрели във вътрешния двор.

Преследването започнало около 16:00 часа днес, след като в бургаската полиция е получен сигнал за агресивен мъж в пункт за технически прегледи в кв. "Победа". Пристигайки на място униформените забелязали двама мъже, които се качили във високопроходим автомобил със софийска регистрация и потеглили с висока скорост.

Опитвайки се да избяга от органите на реда, шофьорът е ударил три паркирани леки коли. След кратко преследване из улиците на квартала, водачът врязал "Мерцедес"-а в портала на следствения арест при бургаския затвор и се озовал в двора му, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Цветелина Рандева. Мъжете не са имали възможност да обърнат автомобила и са задържани в двора на затвора. По данни на МВР, единият от задържаните е бил във видимо неадекватно състояние.

Установено е, че 31-годишният мъж не е имал валидно свидетелство за управление на МПС. От полицията уточниха, че той опитал да избяга, насочвайки се към ул. "Вая", "но объркал пресечките и челно преминал през двете метални врати на следствения арест". От автомобила в хода на преследването е била изхвърлена суха тревна маса.

"След инцидента повредените врати своевременно са затворени, като не е допуснато излизане на задържани лица", уточниха от ОД на МВР Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови